Testimoni Encik Amenuddin

Amenuddin Embok, 38, menghidap penyakit gout dan kencing manis sejak berusia 20-an lagi. Dia juga disahkan menghidap penyakit buah pinggang kronik pada Februari 2012 kesan daripada pengambilan ubat penahan sakit berterusan rentetan penyakit-penyakit yang dihidapi bertahun-tahun.

Dia yang berasal dari Johor, melakukan perniagaan kecil-kecilan, telah berkeluarga dan mempunyai empat orang anak. Dia reda dengan ketentuan Tuhan apabila akhirnya terpaksa menggunakan kerusi roda untuk bergerak dan menjalani rawatan hemodialisis.

Entah bagaimana pada 2015, dia terlihat iklan Triple-T byDrAZLAN (Triple- T) di Internet yang menawarkan bantuan kepada pesakit sepertinya.

Pada awal penggunaan produk ini saya ‘terpikat’ dengan kelebihannya yang menyatakan (menerusi tagline) satu rawatan alternatif yang membantu pesakit buah pinggang seperti saya.

“Seterusnya sebagai ikhtiar, saya mencuba produk Triple-T, dalam usaha untuk memulihkan penyakit ini tanpa perlu melakukan pemindahan buah pinggang yang sudah tentu memerlukan kos yang tinggi.

“Pada Mei tahun lepas, saya membeli produk ini. Dalam sebulan yang pertama saya merasakan seolah-olah gout yang saya hidapi itu bertambah teruk. Namun, saya tabahkan diri dan terus menggunakan produk ini.

“Selepas dua bulan menggunakannya, saya mendapati tekanan darah saya mula stabil biarpun selepas menjalani proses dialisis. Beberapa bulan kemudian, dirasakan buah pinggang sudah mula berfungsi, tekanan darah tinggi mula stabil, gout hilang dan saya sendiri boleh menikmati makanan laut secara sedikit-sedikit.

“Kini selepas hampir setahun saya menggunakan Triple-T, alhamdulillah saya telah mula mendapat balik kualiti hidup saya semula yang hilang selama ini dengan menjalani kehidupan yang aktif.

“ Saya sekarang sudah mula bermain badminton bersama rakan-rakan dan tidak lagi memerlukan kerusi roda untuk bergerak.

“Darah yang dahulunya pekat kehitaman, kita sudah mula menjadi merah seperti darah normal,” kata Amenuddin yang terus menjadi stokis produk Triple-T bahagian Petaling Jaya.

Dia mengakui terpanggil untuk menjual produk ini dalam usaha untuk membantu mereka yang senasib. Dia kini lebih sihat dari dahulu dan semakin aktif.

Dalam pada itu dia menambah, kandungan Triple-T yang berasaskan kepada tumbuh-tumbuhan herba merupakan produk yang membantu sebagai rawatan alternatif untuk merawat kesihatan.

“Dahulu kala, nenek moyang kita sudah lama guna tumbuhan-tumbuhan seperti ini dalam merawat diri. Mereka terus menggunakan tumbuh-tumbuhan herba yang asal terus ke ‘mulut’.

“Tetapi menerusi beberapa siri ujikaji sains menggunakan teknologi dan penyelidikan serta pembangunan (R&D), tumbuhan herba seperti ini lebih mudah untuk didapati setelah diproses menjadi produk-produk tertentu.

“Namun perlu diingat, produk-produk berkenaan perlu dikenal pasti hanya yang terbaik boleh membantu dalam rawatan.

“Saya juga nasihatkan orang ramai yang mempunyai masalah agar jangan mengambil ubat atau herba sembarangan tanpa ada back-up saintifik daripada yang pakar,” jelasnya.

Sumber : Akhbar Utusan, April 26, 2016

Bagi yang berminat untuk dapatkan produk Triple-T hasil kajian saintifik Dr Azlan ini sila klik link di bawah dengan segera!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Top